" Na de zomerstop bent u weer van harte welkom om, vanaf maandag 6 september, te komen zwemmen. "

Welkom op de website van G.S.V. Het Maasland
Over ons
 

Een stukje historie

De Gehandicapten Sport Vereniging Het Maasland is op 11 april 1979 opgericht en is een van de oudste verenigingen op dit gebied in de Westelijke Mijnstreek.

GSV ging destijds van start als zwemclub in zwembad Medammerweide te Elsloo. Men kon zwemmen, bewegen en oefenen onder begeleiding in extra warm water.

Behalve aan zwemmen deed men in die jaren o.a. ook aan kegelen, sjoelen, bloemschikken, biljarten, darts en toneelspelen; momenteel is er alleen nog zwemmen en naast de feestelijke jaarvergadering, een gezellig samenzijn na het zwemmen in kerstsfeer of buiten op het terras voor de zomerstop;  af en toe een speciale activiteit.

Al vanaf de oprichting is de vereniging bovenregionaal; de leden komen niet alleen uit Stein maar ook uit Beek, Geleen, Geulle, Meerssen, Schimmert, Sittard.

Rond 1990 werd het zwembad te Elsloo gesloten en moest GSV verhuizen naar het Steinerbos; daar was de warmwaterdag op een andere dag (werd maandag van 19:00-20:00 uur) waardoor er vrijwilligers wegvielen omdat zij die dag niet konden. In de loop der jaren liep het ledenaantal terug en ook het bestuur draaide met een minimale bezetting.

Toch kon in april 2009 GSV Het Maasland haar 30 jarig jubileum vieren tijdens een goedbezochte en feestelijke jaarvergadering met een voltallig bestuur; ook het aantal leden is in de afgelopen tijd weer toegenomen.

Tegenwoordig

Sinds 2015 wordt er in het nieuwe binnenbad van Het Steinebos  gezwommen, nog steeds op maandagavond.

De vereniging huurt dan van 19:00 tot 19:45 uur het wedstrijdbad, met een watertemperatuur van ± 27° en het doelgroepenbad met een watertemperatuur van ± 32°, dit is vooral voor reumapatiënten van belang.

Om het zwemmen ook mogelijk te maken voor mensen in een rolstoel is er een tillift en een mobiele tillift waarmee men in en uit het water geholpen kan worden.

Naast de instructeur zijn er vrijwilligers aanwezig om leden indien nodig in het water te begeleiden. Daarnaast zijn er altijd leden van het Rode Kruis om o.a. te assisteren bij aan- en uitkleden, douchen of in te grijpen wanneer er iemand onwel wordt.